16. nov. 2009

Positiv hjernevasking!


Hva forbinder mennesker med hjernevasking idag? De fleste forbinder det nok med noe negativt! Men la meg bringe en positiv nyhet og en positiv hjernevaskingsbeskjed til deg:
"Og bli ikke dannet lik denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av deres SINN..." (Rom.12:2a)
Tenk vi kan få lov til å bli forvandlet, ikke bare forandret, men forvandlet i sinnet vårt, som ligger i hjernen vår sammen med tankelivet vårt! En sinnets forvandling kommer fra at vi har fått våre synder tilgitt og våre hjerter renset fra all synd, først da kan denne forvandlingen begynne å bli virksom. Hvorfor er denne forvandlingen i sinnet vårt så ytterst viktig? Hvis vi leser videre i verset så står det
"...så dere kan prøve hva som er den gode og velbehagelige og fullkomne Guds vilje." (Rom.12:2b)
Dette er altså viktig for at vi skal kunne skjeldne mellom vår vilje og Guds vilje for å dermed kunne velge Guds vilje som er den beste viljen for våre liv! Hva er da Guds vilje? Jo den står fullkomment skrevet ned i Guds Ord. Det vil bl.a. resultere i Guds tanker i våre sinn, tanker til fred med Gud og hverandre og ikke til noe ondt, det vil resultere i tanker om fremtid og håp for våre neste (Jer.29:11). Det vil resultere i en kjærlighet(AGAPE) som ikke krever noe igjen, det vil resultere i en tankemåte som ikke ligner denne verdens måte å tenke, noe vi var bundet av mens vi levde for det jordiske, men når vi lever for det himmelske og Den Himmelske, så bør vår tankemåte også bli i tråd med det!

Har vi fred med Gud så vil Han også bevare våre hjerter og tanker i Jesus Kristus!(Fil.4:7) Ja, blir våre tanker forvandlet til dette så vil Jesu liv strømme ut hvis vi da er frimodige og lydige og slipper oss løs i Jesu navn! Dette vil jeg kalle den hjernevasking vi alle trenger å få del i. Våre sinn blir så fort forurenset av denne verdens egoistiske tenkemåte at vi rett og slett trenger å la denne fornyelsen stadig være virksom i vårt sinn.
Er det ikke viktig å arbeide for et renere miljø i dagens samfunn? Hva med å starte i sinnet vårt? La oss få vasket hjernen vår i den Himmelske strøm!! :)

2 kommentarer:

Camilla sa...

Amen:) Takk for godt innlegg!

Øyvind sa...

Det var gode ord!