5. apr. 2010

Oppstandelsen

Jesu oppstanelse, og forkynnelsen av den har blitt et stort diskusjonstema gjennom tidene. Vi ser hvor viktig Jesu oppstandelse var for de første kristne og jeg håper den er like viktig for oss kristne idag. Hadde ikke Jesus stått opp fra de døde hadde alle disiplene Hans sikkert forblitt noen hengehoder som gikk rundt triste og lei seg, uten frimodighet og håp! Men Jesus Han var blitt oppstanden, tenk hvilken dag det var for disiplene, hvilken glede det førte med seg, hvilket håp det gav menneskene, selvom mange reagerte sterkt på dette og syntes dette med oppstandelse bare var noe oppspinn og sprøyt, slik vi også kan se i Apg 4:2 "De ble meget oppbrakt over at de lærte folket og at de i Jesus forkynte oppstandelsen fra de døde." og slike bemerkninger kunne de få: "Så var det en del av de epikureiske og stoiske filosofer som sa imot ham. Og noen sa: "Hva er det denne pratmakeren vil si?" Andre sa: "Han synes å være en som forkynner fremmede demoner." Han forkynte nemlig Jesus og oppstandelsen for dem." Apg 17:18. Noen andre vers i forbindelse med forkynnelse av oppstandelsen kan vi merke oss i Apg.4:33 og Apg.17:32.

Ved Jesu oppstandelse er vi gjenføft til et levende håp (1 Pet 1:3) noe som er et av de mest vesentlige punktene i den kristne troen! Uten oppstandelsen kunne det ikke ha vært noe håp for menneskene, men ved Jesus Kristus og Hans oppstandelse og seier over dødens makt så har vi dette levende håpet!
Ja, idag kan det være vanskelig å tro på dette, slik det også var for mange i bibelsk tid, men Jesus som sier at Han selv er oppstanden (Joh.11:25) oppfyller dette ved at Gud reiste Ham opp fra de døde tredje dag!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Amen

Rose-Marie sa...

ja dette var godt å lese,amen.