11. aug. 2007

Syv tegn på at du er i faresonen


Er du virkelig frelst, eller er du en frafallen, eller i ferd med å falle fra? Finn ut ved å undersøke deg selv opp imot disse syv tegnene på at du er i faresonen.

Dette er syv tegn på at du kan være en frafallen, eller i ferd med å bli en. Om du kommer dårlig ut på ett eller to punkter, så er det ingen grunn til panikk. Bare gå til Gud i bønn og be Ham om å hjelpe deg med det som måtte mangle. Om du kommer dårlig ut på de fleste punktene, så må du falle på dine knær og be Gud om å frelse deg.
  • Tegn #1: Ønsker du å synde?
    Desverre hender det rett som det er at kristne faller i synd. Men når det skjer så skjer det i et øyeblikks ubetenksomhet eller svakhet. Og alltid etterfulgt av anger. Om du ikke kjenner at du hater synd, så er det en svært sterk indikator på at du er en frafallen.

  • Tegn #2: Skulker du unna møtene?
    Når frelste mennesker kommer sammen for å tjene sin Herre, så er det til oppbyggelse og fornyelse av hver enkelt. Om du stadig finner på unnskyldninger for å "slippe unna" dette felleskapet, så beveger du deg på utrygg grunn. Troen kommer av forkynnelsen (Rom 10:17), og om du unngår forkynnelse så svekkes også troen. Og dermed svekkes også tørsten etter forkynnelse av Ordet. Det hele er en ond sirkel, som i altfor mange tilfeller fører til frafall.

  • Tegn #3: Har du sluttet å lese i Bibelen?
    Eller kanskje du aldri har begynt med den gode vanen å lese i Guds ord daglig. Igjen er det dette med troen som kommer av forkynnelsen. Det å ta til seg, grunne på, og riktig fordøye Guds ord er absolutt nødvendig for å ha framgang i ditt kristenliv (Sal 1:1-3). Hvis ikke kan du fort ende opp med tilbakegang, og til slutt frafall.

  • Tegn #4: Ber du ikke?
    Hvordan kan du ha et forhold til noen du aldri snakker med? Eller noen du snakker med bare når du vil ha noe fra dem? Jeg skal ikke si deg hvor mange minutter du bør innvie deg i bønn hver dag. Men jeg sier den som ber, han får (Matt7:8). Og den som ikke ber... Vel han får ikke.

  • Tegn #5: Lengter du etter verdslige ting?
    En kristen har sin lengsel til himmelen, og de ting som hører Gud til. En frafallen, derimot lengter mer etter penger, karriere, neste fest, og alle disse tingene som ufrelste søker å gi livet mening med.

  • Tegn #6: Bryr du deg ikke om andres frelse?
    Om du ikke har en brennende lengsel i deg etter at sjeler skal bli frelst, så bør du tenke etter om du er frelst selv. En som tror på Bibelens ord om himmelen og helvete som mer enn en teori, vil gjøre sitt ytterste for å advare de som er på vei til en evighet i pine.

  • Tegn #7: Hva kommer ut av munnen din?
    Bibelen gir svaret på dette spørsmålet: Det hjerte er fullt av (Matt 12:34-36). Så en god måte å finne ut om hjertet ditt er fullt av Jesus på, er å høre på hva du snakker om. Hvis det stort sett går i sladder, banning og griseprat, så bør det ringe en varselklokke eller ti.
Som oftest så vet du selv innerst inne hvordan ditt forhold til Gud er. Denne listen er på langt nær fullstendig. Den er bare ment som en liten hjelp for deg til å ransake deg selv. Og en påminnelse og viktigheten av å alltid forsikre deg om at du er i troen (2Kor 13:5). Det er et spørsmål om evig liv eller død. Så vurder det du har lest, og be Gud om å gjelpe deg om det skulle være noe du mangler, slik at vi kan møtes i himmelen engang.

Artikkelen ble publisert den 23.juli 2005 på Fastupwards.com av Ruben Ravatsås. Artikkelen er brukt med tilatelse.

Ingen kommentarer: