25. mai 2008

Wake up call!


Om morgenen så er det noen av oss som gjerne vil sove litt lenger når vekkerklokka ringer. De fleste vekkerklokker har nemlig en slumrefunksjon, og har vært skyld i at mange har forsovet seg til jobb, skole eller andre viktige ting. Vi blir vekket og så slumrer vi oss gjerne litt for bare å få sovet litt til. Det var en morgen nå nylig jeg våknet med tanken om at Bibelen faktisk snakker om Én som hverken slumrer eller sover.
Se, Han slumrer ikke og sover ikke, Han som er Israels vokter. (Sal 121:4 )
Tenk, Gud Han trykker aldri på en slik slumre knapp for å slappe av, Han er der for å strekke ut sine armer ned mot oss slik at vi kan kunne ta imot det Han har å gi oss, og her er det ikke snakk om perioder der Gud må slumre eller sove litt, nei for Han verken slumrer eller sover, Han er stadig våken, Han som er Israels og for den saks skyld også vår vokter.
Det kan fort bli lett for oss å bruke Gud som en vekkerklokke. Når Gud taler til oss for å kanskje vekke oss opp fra en åndelig søvn, så er det av og til lett å trykke på en slik slumre funksjon for å sove litt til, og når Gud taler igjen, så blir det fort enda "bare litt til". Min oppfordring til leserne er å være lydhøre og lydige mot Guds stemme i våre liv. Jesus kaller på deg!

Alle har kanskje hørt ordtaket "Den som sover synder ikke", men stemmer virkelig det? For om vi er i en åndelig søvn så blir vi mer og mer tiltrukket av denne verden og det den har å tilby, og da faller vi fortere i en søvn som vil føre oss lenger og lenger vekk fra Gud og nærmere og nærmere synden som til slutt vil forårsake død (Jak.1:15). La oss våkne opp og legge av oss synden som så lett fanger oss og løpe med utholdenhet i den kampen som er lagt forran oss (Heb.12:1).
Derfor sier Han: "Våkn opp, du som sover, stå opp fra de døde, og Kristus skal lyse for deg."
(Ef 5:14)
Ja, når vi velger å høre og være lydige mot Hans stemme, så vil vi bli levendegjort med Kristus og Han skal lyse for oss! Tenk, da får vi muligheten til å se mer av Jesus og det Han har gjort for oss og de fantastiske fremtidsplaner Han har for våre liv.

2 kommentarer:

John sa...

=)
Sist fredag skjedde det meg at jeg slumra meg forbi og glapp derfor en forelesing.
Tenk å slumre forbi et møte med Gud, da går vi glipp av noe da.

Anonym sa...

:)Supert innlegg! D ringte ei vekkerklokka i håve mitt når eg leste d.