27. mars 2010

Julen varer helt til Påske

Nå har det gått en god stund siden siste oppdatering! Så da er det på tide igjen. Den siste tiden har det vært mye skole og praksisarbeid og det har senket noe av motivasjonen til å blogge. Men nå er det Påske og da må man feire den med litt bloggskriving. Vi vet jo alle at julen varer helt til påske, så kanskje det var greit å la juleinnlegget mitt ligge helt til påske før jeg oppdaterte igjen?

Ja, nå har vi Påsken her og vi kan minnes Jesus død og oppstandelse, kanskje noe ekstra i denne tiden enn til vanlig. Vi ser jo at jødene feirer påske til minne om befrielsen fra slaveriet i Egypt og som ordet "pass over" sier siktes det til kryssingen av rødehavet, fra slaveriet til friheten. Det var da jødenes fiender ble lagt under vannet og jødefolket kom seg trygt over på andre siden og kunne føle seg trygge fra Farao og hans hær.

"Fantes Google earth på Mose tid"?

Den nye påsken som vi kan feire pga. oppstandelsen er også en vei vi har gått fra døden over til livet, fra slaveriet under synden til friheten i Kristus. Egypt har vi lagt bak oss og vi trenger ikke minnes det lenger, et nytt liv er lagt forran oss og vi kan vandre frimodig frem i Hans fotspor mot det lovede land som ligger forran oss.

I mellomtiden må vi kanskje vandre gjennom ørkendaler og vanskeligheter, men har vi blikket festet på Jesus som vår veileder, så kan vi holde ut til enden da vi fullt ut skal bli frelst (Matt.24:13)! For å kunne holde ut så vil Han gi oss av Sin mat, den mat som er av evig verdig (Joh.6:32). Vi trenger ikke engang være redde for å tørste i denne ørkenen, for i Ham som vi er etterfølgere av finnes Livets vannkilder, vannkildene med vannet man aldri i evighet trenger å tørste av (Joh.4:13). Slik vil vi kunne holde ut til enden, ved å spise av nådens retter som er lagt fremfor oss og drikke av det vannet som Jesus gir oss! La oss ikke faste fra disse rettene, men spise og drikke mens vi ennå har tid.

2 kommentarer:

. sa...

Takk for et fint innlegg! :) Glad for at du skriver litt om høytidene, som du har gjort tidligere og :)

Tonje sa...

Da var jula over ;) Takk for fint innlegg om påske! - Det er en flott høytid :)