21. des. 2008

Er det noen snille barn her?

VS.
Vi alle kjenner vel til nissens kjente strofe: "Er det noen snille barn her?" Hvis svaret er ja, så vil nisse øse gaver over oss. Dette får man barn til å tro på helt fra de er små, selvom de før eller siden finner ut at det bare var en pappa eller en bestefar som gjemte seg bak nissedrakten. Nissen har preget mesteparten av julen de siste årene og Jesus har nesten mistet oppmerksomheten.

Hva var det Jesus lærte og sa som mostsier nissen og menneskets egen tankegang? Menneskets tanker er å leve et snillest mulig liv for så å kanskje kunne fortjene himmelen, og i sammenheng med julen, gode gaver. Men Guds tanker er at "alle har syndet og mistet Hans ære" (Rom.3:23) og at ingen kan fortjene seg til himmelen gjennom gode gjerninger (Rom.3:28). Det er bare gjennom Guds nåde i Jesus Kristus vi kan finne det evige liv! Det Jesus spør og søker etter er de slemme barna, de mest syndige, for "Jesus kom for å søke og frelse det som var fortapt" (Luk.19:10). Jesus sier også "at Jeg har ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere til omvendelse" (Mark.2:17). "Nissens gaver" må vi "fortjene" oss til, mens Guds gave i Jesus Kristus var til alle dem som innså sin synd og kortkommenhet og behovet for Frelseren. Gud sendte oss Jesus som den perfekte frelsesgaven fra synd og trelldom under loven. Han ble denne Frelseren som vi hver dag kan ha sammfunn med og adgang til Faderen ved.

Tenk hvor stort det er å få del i denne gaven som kom ned til vår slum, også kalt jorden, fra den himmelske rikdom, født som baby, født i en krybbe, levde som menneske, ydmyk, uten synd, foraktet og forkastet av menneskene rundt, regnet som intet (Jes.53:3). Tenk denne mannen som trosset de vises tankegang for å gjøre dem til skamme for så å ha utvalgt det dåraktige i verden til denne evige frelse (1.Kor.1:27).
Så glem ikke dette frelsesbudskapet i julen, for det gjelder like mye i julen som ellers. Selvom de som er frelst har fått del i denne gaven så trenger man tross dette, denne nådens gave hver dag gjennom hele livet! Vi trenger å klynge oss til nåden for så å få kraft til å leve det livet Han har kalt oss til.
Nissen var sikkert en grei kar den tiden han levde, men la oss nå ikke erstatte Jesus med ham. Jesus var og er myyyye snillere enn nissen jo. Og Jesus fortjener så mye mer oppmerksomhet enn det Han får idag! La oss løfte opp Jesu navnet!

Legger også ut en presentasjon av Juleevangeliet som jeg satt sammen rundt juletider i fjor:

6 kommentarer:

betta sa...

Herlig Jarmo, må bare si Amen :-)
Skikkelig bra, du får det så tydelig fram. Halleluja..
Takk for Komentar på bloggen min, slet skikkelig med å få fram d j ønsket, så det var godt med oppmuntnring. Takk takk.. :D
GOD JUL til deg :D

Synne sa...

Jeg er kanskje snill, men ikke snill nok til å fortjene julens store gave:) Det er kun nåde det.

Fint innlegg!

John sa...

JA! Jesus er myyye snillere enn nissen!

Anonym sa...

Du er så bra du Jarmo, flott innlegg .. Fikk meg til å tenke på det at vi ikke fortjener det beste her i livet for det beste livet man kan ha er livet med Gud.
Så julen er den tiden den største gaven som har noen gang har blitt gitt til menneskeheten tok sted. Som gjorde at vi kunne leve nært til Gud.. En gave så stor at Jesus kom til jorden og til slutt måtte pines,korsfestes og dø..

Slenger på et fint bibelvers
joh 1:16

Og Av Hans fylde har vi alle fått, og det nåde over nåde.

Amen

Anonym sa...

Elisabeth, Synne, John og Ida:
Takk for kommentarer og God jul! :)

Anonym sa...

Fantastisk! Og KNALL sant!

Bra video du har satt sammen!