20. juni 2009

Lovprisning i stillhet


Stillhet er lovprisning for Deg...
(Sal.65:2)

Vi kan se på David som en musikkens mann, som visste hvordan man skulle lovprise Gud. De fleste tenker på musikk, og helst ganske høy musikk, når de tenker på lovprisning. Og det er det inntrykket vi også kan få av David, f.eks. gjennom Sal.150. Jeg sier ikke at det er feil, men jeg synes det var godt å se at for David var stillhet også en form for lovprisning. Er stillhet en type lovprisning i våre liv, eller må vi hele tiden søke den mest "fancy" typen av lovprisning? Stillhet i Guds nærvær kan sikkert gi oss mye som vi kanskje ikke får tak i når vi bruker musikk og ord til å lovprise!


Hvor godt er det ikke med stillhet etter en storm? Stillhet kan ofte nytes i Guds nærvær etter harde stormer i livet, stormer som Jesus har fått lov til å stillne med sitt Ord. Matt 8:26 sier etter Jesu truende Ord mot vinden at det ble en mektig stillhet. Tenk å få en slik mektig stillhet i sitt eget liv når Jesus stilner en livsstorm i oss, der vi kan få muligheten å beundre Ham i den stillheten Han da skaper i vårt indre. Det ble nok mye beundring og stillhet etter Jesu verk ute på dette stormfulle hav.
Slik kan jeg tenke meg det var med David, som stadig ble jaget av fiendene sine, men så fikk han også muligheten til å lovprise Gud i stillhet på Sion slik Salme 65:2 fortsetter!

5 kommentarer:

tor sa...

Ja, det er godt å tenke på Ham på alle sine veier, og å ha et hjerte som er vendt mot å opphøye Gud!

Ruth sa...

Det står i en sang: "Herre gjør det stille i mitt indre, senk din dype fred i sjel og sinn! Send med så i verden ut å lindre, deres nød som tårer har på kinn." Det er så godt og så viktig å få sin sjel til å være stille og kunne tie, midt i at det kanskej stormer rundt oss. Så takk for at du skrev om den stille lovprisningen.

Kim-André sa...

Takk for at du delte :)

jarmo sa...

Takk for hyggelige kommentarer :)

Runar sa...

Takk for et godt innlegg :)

Kom borti et vers som jeg flere ganger har stoppet ved tidligere, nå i stad.

"I stillhet og tillit
skal deres styrke være"
Jes 30:15

Opplevde dette tidligere denne uken hvordan Gud kan stille vår lengsel i stillhet, og ved tro.

Sees!