23. feb. 2012

Studier i Hebreerbrevet 11 - vers 2 - Et godt vitnesbyrd

v.2 ”For ved den fikk de gamle godt vitnesbyrd.
Det første forfatteren nevner som et resultat av troen, er at ved den fikk de gamle godt vitnesbyrd. Et vitnesbyrd i denne sammenhengen viser til å være livsløpet til de hellige Guds menn og kvinner i GT. De hadde nemlig denne troen, og hva gjorde denne troen med dem? Jo, det gav dem, ikke bare et vitnesbyrd, men et GODT vitnesbyrd. Vi vet at GT ofte peker fram mot NT. Disse gamle så frelsen, så fram til det som skulle komme, de kjente til løftene og så det løftene talte om (v.13). Denne troen ble regnet til rettferdighet for dem, for de så Kristus der langt framme!
Men tilbake til det gode vitnesbyrdet. Hvis denne troen skapte et godt vitnesbyrd blant de gammeltestamentlige troskjempene, hvor mye mer bør ikke dette skape et godt vitnesbyrd i våre liv. For den minste av de som hører Kristus til er jo større enn de største i den gamle pakt (Matt.11:11). Vi kan bli bærere av et vitnesbyrd som oppfyller det disse trosheltene så frem mot. Hvis vi ser videre på resten av egenskapene troen førte med seg for disse, så kan vi velge å tro at disse egenskapene også bør være og bli en del av våre liv.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.facebook.com/home.php?#!/ARVELAR
JA DET ER UNDERLIG AT VI FÅR LEVE I DENNE TID, OG FÅ SE BEGYNNELSEN PÅ DYRETS RIKE OG DANIELS PROFETIER I Å GÅ I OPPFYLLELSE.... TAKK FOR TANKER OG VILJEN TIL BEDRE Å KJENNE SKRIFTENS ALVOR I DENNE TID. DIN FAR I NÅDENS OVERVETTES RIKDOM VEL BEVART.