2. mars 2012

Studier i Hebreerbrevet 11 - vers 3 - Gud som Skaperen

v.3 ”Ved tro forstår vi at verden ble formet ved Guds ord; at de ting som sees, ikke ble til av de synlige ting.”
En annen ting som skjer ved troen, er at vi forstår at verden ble skapt av Gud, ved Guds ord, for eksempel: Gud sa ”Det bli lys” og det ble lys (1.Mos.1:3). I dag tror mange mennesker ikke lenger at Gud sto for skapelsen slik den står omtalt i Bibelen. De mer liberale prøver å blande inn en slags evolusjonsteori i skapelsesberetningen og fjerner Guds ords autoritet fra hele settingen. Noen tror at Gud skapte jorden, men at det er flere millioner av år mellom dagene det står skrevet om i 1.Mosebok. Ser man nærmere på dagene så kan man se at det ikke kan være slik, det blir bare synsing og motsigende å mene det.
Her kunne man skrevet en hel del med beviser og såkalte beviser, både ut ifra Bibel og vitenskap, men selv om det finnes gode nok kreasjonistiske bevis på en skapelse, så bør utgangspunktet allikevel være denne troen som nevnes i vers 1, og som hele kapitlet handler om, nemlig en overbevisning om det man ikke ser. Dette bør være det helt grunnleggende for å forstå at Gud er skaperen!

Er skapelsesberetningen bare en mytefortelling? Hvis man ikke tror det var Guds ord som formet verden, så kanskje, men har man slik tro som forfatteren av Hebreerne skriver om, så vet man, og forstår at verden ble formet ved Guds Ord og at de ting som sees, ikke ble til av de synlige ting. Her ser vi at det tydelig snakkes imot evolusjonsteori og det som følger med.
Plutselig ved et smell var det noe synlig som ble til. Dette antar den såkalte vitenskapen. Og etter mange millioner og milliarder av år så har, ifølge denne evolusjonsteorien, de ting som sees i dag blitt til av de synlige ting. Det er stikk motsatt av det verset her og det resten av Bibelen taler om. Når man tror på evolusjonsteorien så er man langt på vantroens veier og mangler et av de vesentlige punktene som har med tro å gjøre.

I begynnelsen av Hebreerbrevet leser vi at Jesus var med og skapte hele verden. I Hebreerne 1:2 står det: ”Ved Ham har Han også skapt hele verden”. I Rom. 1:20 står det også at ”…helt siden verdens skapelse har Hans usynlige egenskaper vært klart synlige: det gjelder Hans evige kraft og guddommelighet. Disse usynlige egenskaper kan kjennes ut fra de gjerninger Gud har gjort. Slik er menneskene uten unnskyldning.” Når mennesket i dag prøver å motsi Gud i vantro, at det ikke er han som er skaperen, så vil de allikevel, etter en slik overbevisende skapelse og omfattende skaperverk være uten unnskyldning på den siste dag slik verset viser til.

1 kommentar:

running4him sa...

Hey, cool blog!! I have always wanted to go to Norway. But I have not had a chance yet, maybe sometime!! Have a great day!!