8. juli 2008

Bryllup!!


Den siste tiden har det jo skjedd endel, men det å gripe fatt i bloggskriving er ikke alltid like lett, spesielt når det har vært tropevarme ute. Men nok med unskyldninger, sett i gang Jarmo!!!
Lørdag 21.06.2008 tok jeg fatt i bilen min og dro avgårde opp mot Stavanger, sammen med Håkon. Det ble en ganske lang men hyggelig tur over fjellet, med skiftende vær og skydekke og litt stopp her og der. Men til slutt kom vi trygt fram, selvom det alltid ikke var like trygt å kjøre på disse smale fjellveiene, som alltids kan minne oss om Livets vei som også er smal og det er ikke alltid like trygt på den Veien heller, motstanden kommer og man bør holde blikket sitt festet på Jesus Kristus for å ikke falle, kræsje, eller kjøre ut.
Vi møtte også sauer på veien og Håkon skjønte plutselig hvorfor han tror Gud egentlig skapte disse dumme og rare sauene som innimellom faktisk sperrer veien for andre, som de også gjorde litt for oss. Ja, dere som leser bloggen kan jo tenke dere litt hvorfor. Kan gi dere et lite svar på slutten av innlegget, hehe.
Vi kom endelig fram til stedet der bryllupet til Christoffer og Ellen skulle feires, Emmaus bedehus ved Ølberg, ganske nær Sola (stemmer ikke det?? hehe). Vi var nok en time for tidlig ute så vi dro en tur til Myrlands der flere andre ventet på startskuddet. Kl.15 startet bryllupsfesten og det var rundt 100 spente gjester på plass. Det ble mye sang og fine ord og taler av familie og venner. Det ble oppmuntringer og formaninger, det ble latter og tårer, det ble mat og drikke, det ble kaffe og desær dvs. masse kake, namnam! Men det største med festen var jo å se at Christoffer og Ellen virkelig hadde bestemt seg for holde sammen og elske hverandre livet ut med Kristus som hode! Jeg vil ønske brudeparret lykke til i tiden fremover og takke alle som gjorde dette til en fin bryllupsfest.
Etter bryllupet tok jeg og Håkon oss turen til Erik, min fetter, som bor i Stavanger og overnattet der til neste morgen for så å ta turen videre til Kongsberg igjen. Tilbaketuren gikk med noe mindre og kortere stopp og vips var vi tilbake igjen der vi startet.



Jeg skal ikke glemme sauene! Jesus brukte ofte "sauer" som bilde på Hans folk (flokk), og selv er Han den gode hyrde som ønsker å ta vare på sauene. Sauer er litt dumme dyr og vi mennesker kan ofte oppføre oss litt som sauer, kanskje du kjenner deg igjen? Samme søndag var det jo også møte på Misjonskirken i Kongsberg og kveldens taler nevnte dette med sauer og at Jesus faktisk på en måte indirekte kaller meg og deg for "din sau". Dette ble nok sagt for å få litt humor inn i det hele! Det kan høres negativt ut, men når Jesus sier det så er det for at Han ønsker å være hyrden vår! Den ene saueflokken som vi møtte på vei mot Stavanger sperret veien for oss, hvorfor? Jo, de var uten hyrde, det var ingen hyrde som guidet dem eller viste dem vei, de bare sto der midt på veien i en flokk og det virket som om de ikke gav akt for bilene. Og sånn er det fort med oss, når vi er eller blir sauer uten hyrde så går vi våre egne veier og kan ofte være der å sperre Veien for andre troende. La oss alltid ha med oss den Gode Hyrde som er Jesus Kristus! La Ham være din veileder og hyrde så du ikke blir en sau som farer vill og dermed sperrer Veien for andre. Amen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra poeng.

Anonym sa...

Hilsen Gaute