13. aug. 2009

Italia turen - Del 5

28/7-2009 - Idag sto vi opp i 8 tiden. Vi tok oss en tur på "stamkafén" for å få i oss litt frokost og kaffe sammen med David og Willy. De måtte dra litt før for de hadde noe arbeid å gjøre og våre planer var å dra en tur sørover for å besøke Kjellrun og Pietro i Bolsena, som ligger en times tid nordvest for Rom og ca. 5 timer kjøring fra Montebelluna. Kjellrun og Pietro er et ektepar som går i menigheten vår i Misjonskirken i Kongsberg og de har et sommerhus i Bolsena, så da måtte vi jo benytte anledningen å besøke dem.

kl.15 - Vi er på god vei nedover mot Bolsena, det er 35 grader ute, litt utenfor Firenze. Herlig varme! Men det er jo tross alt godt at vi har air condition i bilen. Vi merket oss også at det var veldig mye lastebil på veiene, så det transporteres sikkert mye rart på de Italienske veier. Områdene her virket noe tørrere enn andre steder vi var på, spesielt i høyden, men tross dette så var det mye fin natur å se.

En fin allé når vi nærmer oss Bolsena


Framme i Bolsena, Gaute pakker ut av bilen og Kjellrun viser oss veien


Fant et oversiktsbilde på nettet av Bolsena, vanskelig å fly opp i høyden for å få tatt et godt nok bilde.

Noe senere så ankommer vi Bolsena og møter Kjellrun på sykkel og hun tar oss med til deres sommerhjem. Jammen meg så bodde de i en borg. Utrolig fint. På innsiden så hadde de fått pusset opp og ordnet til et hjem, men utsiden var uforandret fra 1400-tallet. De bodde på en måte i en borgby, for i borgen var det jo flere som hadde leiligheter og det var jo bygd inn noen små butikker også. Litt nedenfor Borgen var et koselig sentrum med koselige kafér og butikker, mens helt nederst var Bolsena sjøen.


En av gatene i byen


Et bilde av borgen der Kjellrun og Pietro har leilighet

En utrolig fin by synes jeg men egentlig ganske liten med ca. 4000 innbyggere men om sommeren kan det være opptil 10000 pga. alle turistene. Byen hadde også mange ruiner fra det tidlige 1400-tallet og en god del som var før den tiden.


En tidligere kirke men nå konsert og teater lokale


Litt av utsikten nedover mot byen (klikk på bildet for å få det større)

Pietro hadde stelt istand god pastamiddag og vi ble helt stappmette. Etterpå fikk vi omvisning i byen samt litt av historien bak. Så dro vi ned til sjøen som er gåavstand fra huset dems. Vi tok oss et bad i det varme sjøvannet og fikk med oss en fin solnedgang. Etter badinga spanderte Pietro is og kaffe på oss ved en liten kafé like ved vannet.

Litt av Bolsena sjøen som vi badet i.


Solnedgang ved Bolsena sjøen


Kjellrun og Pietro

I Italia har de noe som heter Siesta, butikker og sånn stenger i 13 tiden og åpner i gjen i 17 tiden, i mellomtiden reiser alle hjem og spiser middag og tar seg en lur før de åpner butikkene igjen. Så vi kunne se barnelek og liv og røre i byen til over kl.23 som var helt vanlig i Italia. Kanskje vi skulle startet Siesta i Norge? Det skulle tatt seg ut.


Kjellrun og Pietro, i bakgrunnen så kan man se litt av byen langs sjøen

I neste del så får du bilder og referat fra turen vår til Rom, og kanskje noen reaksjoner på at Gaute brukte paraply når det var skyfri himmel og stekende sol.

2 kommentarer:

Synne sa...

Bolsena så helt nydelig ut:D Fikk lyst til å reise dit etter at du pratet om den;)

Camilla sa...

Italia e sååå fint! Siesta ja, d vett eg ka e:) Den gangen pappa, tonje, renate og eg sko kjøra over grenså for å få oss italiensk pizza va d siesta. D ente me litt kjeks og brus på ein vanli matbutikk:O